In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat het Bloedbad van Tulsa werd herdacht, vierde Italië het Festa della Repubblica en probeerden Indiase agenten bewustzijn te verspreiden over de coronapandemie.
Het lijkt wel een kunstwerk: een demonstrant in het Colombiaanse Facatativa is gehuld in de nevelen van een roze rookbom. In het Zuid-Amerikaanse land wordt nog altijd gedemonstreerd tegen onder meer belastingverhogingen en corruptie.
Foto Raul Arboleda / AFP
Een Braziliaanse man probeert zijn spullen droog te houden in een winkelwagentje, maar kan niet op tegen het hoge waterpeil in de straten van Manaus. Door overstromingen kwam het water afgelopen week net zo hoog te liggen als tijdens rampjaar 2012.
Foto Michael Dantas / AFP
Twee jonge inwoners van een flatgebouw in het noorden van de Gazastrook. De flat is volledig verwoest door de Israëlische luchtaanvallen vorige maand. Inmiddels hebben Israël en Hamas een wapenstilstand bereikt.
Foto Mahmud Hams / AFP
Een toeschouwer bij de wedstrijd tussen de Spanjaard Albert Ramos Vinolas en de Fransman Gael Monfils op het Franse tennistoernooi Roland Garros. Bij het toernooi is vanwege de coronacrisis slechts 35 procent van het maximale aantal toeschouwers welkom.
Foto Yoan Valat / EPA
Een enorm kunstwerk van de Brit Luke Jerram zweeft door een kathedraal in Straatsburg. Het stuk 'Museum of the Moon' is onderdeel van het Industrie Magnifique-festival in de Franse stad. Op verschillende openbare plekken in de stad worden kunstwerken getoond. Het is de tweede keer dat het festival plaatsvindt.
Foto Patrick Herzog / AFP
Een Amerikaanse vrouw bidt bij een gedenkplaats voor het Bloedbad van Tulsa. In die stad vielen in juni 1921 tientallen doden toen witte relschoppers hun zwarte stadsgenoten aanvielen. De slachting wordt gezien als een van de ernstigste gevallen van raciaal geweld in de VS.
Foto John Locher / AP
Een politieman verkleed als virusdeeltje gaat te paard door de Indiase stad Hyderabad, met als doel meer bewustzijn te verspreiden over het dodelijke coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt.
Foto Mahesh Kumar / AP
In de Vietnamese stad Ho Chi Minh worden de straten met desinfecterende vloeistof bespoten. Sinds eind mei loopt het aantal coronabesmettingen in het Zuidoost-Aziatische land weer flink op.
Foto via REUTERS
Het gebouw van de voormalige Kamloops Indian Residential School in de Canadese provincie British Columbia waar onlangs de lichamen van 215 jonge kinderen werden gevonden. Op dit soort christelijke kostscholen werden kinderen van de inheemse bevolking tot de jaren 70 'heropgevoed'.
Foto Dennis Owen / REUTERS
Een jongeman wordt afgevoerd uit de Saint-Jean-Baptiste au Béguinage in Brussel. De kerk wordt sinds eind januari bezet door honderden migranten - van wie meerderen net zoals de man op beeld een hongerstaking houden. Zij eisen meer mogelijkheden om te werken in de Belgische stad.
Foto Kenzo Tribouillard / AFP
In Londen kun je in de lucht zwemmen. In het zuidwesten van de stad is een doorzichtig zwembad gebouwd tussen twee flats.
Foto Justin Tallis / AFP
Tijdens een bezoek van de Duitse minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer aan een legereenheid in Munster, toonden deze scherpschutters hoe zij zich onzichtbaar maken in het bos.
Foto Focke Strangmann / EPA
Een jongen speelt met een bal in een buitenwijk van de Braziliaanse stad Ceilandia.
Foto Ueslei Marcelino / REUTERS
Deze zeemeeuw lijkt niet erg onder de indruk van wat zich achter hem afspeelt. Op de achtergrond zijn speciale straaljagers te zien die de driekleurige vlag van Italië in de lucht achterlaten ter ere van het Festa della Repubblica op 2 juni. Op die dag wordt ieder jaar de tot standkoming van de republiek Italië in 1946 gevierd.
Foto Andrew Medichini / AP
George P. Bush heeft onlangs bekend gemaakt dat hij zich verkiesbaar stelt voor de positie van openbaar aanklager van de Amerikaanse staat Texas. De politiek zit hem in het bloed: hij is familie van de voormalige presidenten George W. Bush en diens vader George H.W. Bush.
Foto Eric Gay / AP