Dit blog is gesloten

Op deze plek hield NRC op zondag 6 juni het belangrijkste nieuws rondom de coronapandemie bij. Volg voor de laatste ontwikkelingen het nieuwe coronablog.

Dit was het belangrijkste nieuws van zondag:

  • Sywert van Lienden, die aan het begin van de coronapandemie miljoenen verdiende aan een omstreden mondkapjesdeal met het ministerie van Volksgezondheid, gaf zondag voor het eerst publiekelijk zijn versie op die deal. In Buitenhof erkende hij fouten te hebben gemaakt, maar zei hij ook dat de winst (hoewel „excessief veel” en „onuitlegbaar”) wel rechtmatig is verdiend.
  • Marokko heeft aangekondigd per 15 juni de vliegvelden te heropenen, om het staatsburgers in het buitenland makkelijker te maken om Marokko te bezoeken. Ook mensen met een andere nationaliteit mogen Marokko in, mits ze een negatieve testuitslag bij zich hebben of gevaccineerd zijn.
  • Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen stond zondagmiddag op 998. Voor het eerst sinds oktober liggen daarmee minder dan duizend mensen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus. Verder registreerde het RIVM tussen zaterdag- en zondagmiddag 1.596 nieuwe positieve coronatests.
  • De Verenigde Staten hebben zondag bekendgemaakt een lading van 750.000 coronavaccins te zullen doneren aan Taiwan. De schenking is onderdeel van president Bidens plan om miljoenen prikken te leveren aan landen waar vaccintekorten heersen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Marokko heropent vliegvelden voor Marokkanen in het buitenland