Coronacijfers

Aantal patiënten in ziekenhuis nu minder dan duizend

Het aantal coronapatiënten dat opgenomen is in het ziekenhuis, is afgelopen weekend opnieuw gedaald. Momenteel liggen 998 mensen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus, elf minder dan een dag eerder. Voor het eerst sinds 6 oktober zijn minder dan duizend coronapatiënten opgenomen, zo blijkt zondag uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. De ziekenhuizen bereikten hun piek eind april; toen ging het om ruim 2.700 opgenomen patiënten. Op de intensive cares worden nu 344 coronapatiënten verzorgd. De bezetting op de overige coronaverpleegafdelingen daalde met vier tot 654. Het RIVM heeft het op zondag 1.596 nieuwe positieve coronatests geregistreerd en kreeg drie meldingen van sterfgevallen. (NRC)