Britse prins

Harry en Meghan vernoemen dochter naar koningin en Diana

Meghan Markle, de echtgenote van de Britse prins Harry, is vrijdag bevallen van haar tweede kind, een dochter. Het meisje heet voluit Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor, waarmee ze vernoemd is naar zowel haar overgrootmoeder Elizabeth als haar grootmoeder Diana, de moeder van Harry. Lilibet is de bijnaam van koningin Elizabeth. Lili werd vrijdagochtend geboren in een ziekenhuis in Santa Barbara in het Amerikaanse Californië, waar Harry en de Amerikaanse Meghan sinds vorig jaar wonen. In 2019 werd hun eerste kind, zoon Archie, geboren. Sinds vorig jaar maakt het stel formeel geen deel meer uit van het Britse koningshuis, maar Harry is nog wel zesde in lijn van troonopvolging. Zijn dochter Lili is nu de achtste. (NRC)