Aantal coronapatiënten in ziekenhuis blijft onder de duizend

Er liggen maandag 993 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Zondag waren voor het eerst sinds 6 oktober minder dan duizend patiënten met Covid-19 in de ziekenhuizen opgenomen. Op de intensive cares worden 343 mensen die lijden aan Covid-19 verpleegd. Op de andere verpleegafdelingen zijn 650 bedden bezet door coronapatiënten.

Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn bij het RIVM 1.490 positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 106 minder dan een dag eerder. Drie mensen zijn overleden aan Covid-19. Het betekent niet dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden, die informatie wordt vaak met vertraging verwerkt.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Moderna wil goedkeuring EU voor vaccineren tieners