21.000 mensen tussen de 60 en 64 jaar maakten alsnog prikafspraak

Medewerkers van de GGD Brabant Zuidoost zetten coronavaccins in een locatie in Helmond.
Medewerkers van de GGD Brabant Zuidoost zetten coronavaccins in een locatie in Helmond. Foto Rob Engelaar/ANP/Hollandse Hoogte

Zo’n 21.000 mensen tussen de 60 en 64 jaar die eerder nog geen vaccinatie hebben gekregen, hebben afgelopen weekend een afspraak gemaakt bij een GGD-locatie. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maandagochtend bekendgemaakt.

Het gaat om een groep die zich eerder via de huisarts kon laten vaccineren, maar een deel van dat leeftijdscohort heeft destijds geen prikafspraak gemaakt. Mogelijk zagen die mensen af van een vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca.

Het RIVM concludeerde eerder al dat de vaccinatiebereidheid in de groep 60 tot 64 jaar - zo’n één miljoen mensen - ongeveer 90 procent is. Daarbij is niet duidelijk of men ook bereid was het middel van AstraZeneca toegediend te krijgen. Bij de extra prikmogelijkheid die dit weekend werd ingesteld, kunnen mensen uit deze groep bij de GGD het vaccin van Pfizer of Moderna kiezen.

Twitter avatar hugodejonge Hugo de Jonge #Update - Van de ruim 1 miljoen 60- tot 64-jarigen hebben zo’n 21.000 mensen afgelopen weekend een afspraak gemaakt bij de @GGDGHORNL. ⤵️ https://t.co/vrN6v16RFj

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: 21.000 mensen tussen 60 en 64 jaar maakten alsnog prikafspraak