In beeld

Voor het eerst in maanden naar het museum, de bioscoop en de sauna

Naar het museum, de bioscoop of de sauna - sinds zaterdag 5 juni kan het weer in Nederland. De versoepelingen van de coronaregels zijn vanwege de daling van de besmettingscijfers zelfs met enkele dagen vervroegd. Ook theaters, wellnesscentra, casino's en binnenruimten van attractieparken zijn weer geopend, en cafés en restaurants mogen tot 22.00 uur ook binnen klanten ontvangen. Amateursporters tot en met 17 jaar mogen weer wedstrijden spelen.
Na een maandenlange gedwongen sluiting vanwege de coronamaatregelen gingen op 5 juni de musea in Nederland weer open. In Kunsthal Kade in Amersfoort kijken een man en twee kinderen in een gespiegelde koker in de tentoonstelling Mirror | Mirror.
Foto Ilvy Njiokiktjien
Voor het eerst in lange tijd konden bezoekers weer genieten van het bubbelbad van Sauna de Heuvelrug.
Foto Merlin Daleman
Ook zonnebankstudio’s mochten weer open onder voorwaarden. Zo moeten bezoekers een gezondheidscheck doen en zich laten registreren.
Foto Robin Utrecht/ANP/Hollandse Hoogte
Het Amsterdamse Van Gogh Museum had speciaal voor de heropening de entree opgevrolijkt met zonnebloemen. De serie De Zonnebloemen behoort tot de bekendste werken van Vincent van Gogh. Een aantal van de schilderijen hangt ook in het Amsterdamse museum.
Foto Olaf Kraak/ANP
Voor een museumbezoek is geen toegangstest nodig, maar moet wel een tijdstip gereserveerd worden om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk binnen zijn. Zo ook hier in het Rijksmuseum in Amsterdam.
Foto Olaf Kraak/ANP
Museumbezoekers moeten binnen een mondkapje dragen. Kinderen zijn van die regel uitgezonderd. Bezoekers in de Kunsthal Kade in Amersfoort.
Foto Ilvy Njiokiktjien
Ruim een halfjaar na de première van 'De Slag om de Schelde' is de Nederlandse film dan eindelijk te zien in de bioscoop. Zo ook hier, in Pathé-bioscoop Tuschinski.
Foto Remko de Waal/ANP
Ook om naar de film te gaan moeten bezoekers reserveren en zich registreren.
Foto Remko de Waal/ANP
Door de anderhalvemeterregel mag maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk aanwezig zijn.
Foto Remko de Waal/ANP
Voor het eerst in bijna acht maanden konden amateursporters tot en met 17 jaar dit weekend weer echte wedstrijden spelen. Zoals hier bij voetbalvereniging Bladella in het Brabantse Bladel.
Foto Rob Engelaar/ANP
De maximale groepsgrootte is in musea net als buiten sinds zaterdag vastgesteld op vier, kinderen uitgezonderd. Bezoekers van het Rijksmuseum.
Foto Olaf Kraak/ANP