Roger Federer trekt zich terug uit Roland Garros om rust te nemen

Tennis De 39-jarige Federer onderging vorig jaar twee knieoperaties. Na drie wedstrijden op het grandslamtoernooi trekt hij zich terug, naar eigen zeggen om zijn lichaam rust te geven.
Federer na afloop van de wedstrijd tegen de Duitser Dominik Köpfer zaterdag.
Federer na afloop van de wedstrijd tegen de Duitser Dominik Köpfer zaterdag. Foto Martin Bureau/AFP

De Zwitserse tennisser Roger Federer heeft zich teruggetrokken uit Roland Garros. Dat heeft de organisatie van het Parijse grandslamtoernooi zondag bekendgemaakt. De 39-jarige Federer, momenteel de nummer acht in de wereld op het enkelspel, heeft vorig jaar twee knieoperaties gehad en zegt na drie rondes in het grandslamtoernooi toe te zijn aan een rustperiode.

„Na twee knieoperaties en meer dan een jaar revalidatie is het belangrijk dat ik naar mijn lichaam luister en ervoor zorg dat ik mezelf niet forceer op weg naar herstel”, aldus Federer. Hij plaatste zich zaterdag voor de vierde ronde na winst op de Duitser Dominik Köpfer. „Ik ben heel blij dat ik drie wedstrijden onder mijn riem heb gekregen. Er is geen beter gevoel dan weer op de baan te staan.”

Vorig jaar ontbrak Federer op Roland Garros vanwege een van de operaties. Directeur van Roland Garos Guy Forget stelt de terugtrekking van de Zwitserse speler te betreuren. „We waren allemaal verheugd om Roger terug te zien in Parijs, waar hij drie wedstrijden op hoog niveau speelde”, aldus Forget. „We wensen hem het allerbeste voor de rest van het seizoen.”