Opnieuw daling coronapatiënten ziekenhuizen, minder dan duizend mensen opgenomen

Het aantal coronapatiënten dat opgenomen is in het ziekenhuis, is het afgelopen etmaal opnieuw gedaald. Momenteel liggen 998 mensen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus, elf minder dan een dag eerder. Daarmee liggen voor het eerst sinds 6 oktober minder dan duizend coronapatiënten opgenomen, zo blijkt zondag uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

De ziekenhuizen bereikten hun piek eind april; toen ging het om ruim 2.700 opgenomen patiënten. Op de intensive cares worden momenteel 344 coronapatiënten verzorgd. Dat zijn er zeven minder dan op zaterdag. De bezetting op de overige coronaverpleegafdelingen daalde met vier tot 654.

Verder heeft het RIVM het afgelopen etmaal 1.596 nieuwe positieve coronatests geregistreerd en kreeg het drie meldingen van sterfgevallen. Niet al deze personen overleden in de afgelopen 24 uur; vaak worden meldingen van overlijden met enige vertraging aan het instituut doorgegeven.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Opnieuw daling coronapatiënten ziekenhuizen, minder dan duizend mensen opgenomen