Marokko heropent vliegvelden, reisadvies Spanje aangepast

Vanaf 15 juni moeten staatsburgers in het buitenland makkelijker naar Marokko kunnen reizen.
Vanaf 15 juni moeten staatsburgers in het buitenland makkelijker naar Marokko kunnen reizen. Foto Fadel Senna/AFP

Een greep uit het nieuws uit het buitenland:

  • Marokko heropent per 15 juni de vliegvelden. Daarmee moeten staatsburgers in het buitenland makkelijker naar Marokko kunnen reizen, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag bekendgemaakt. Dat melden internationale persbureaus. Ook mensen zonder de Marokkaanse nationaliteit worden weer toegelaten tot het land. Wel moeten zij ingeënt zijn tegen Covid-19 of een negatieve testuitslag kunnen overleggen.
  • Spanje past vanaf morgen (7 juni) de inreisvoorwaarden aan, maakt het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekend. Reizigers uit Nederland van 6 jaar of ouder moeten een negatieve test kunnen laten zien van maximaal 48 uur oud, dat was 72 uur. Ook een officieel vaccinatiebewijs of voldoende. Het reisadvies voor Spanje blijft grotendeels oranje. Alleen de Canarische eilanden en Balearen hebben kleurcode geel, waarvoor na thuiskomst geen test- en quarantaine-verplichting geldt.
  • Het aantal gemelde coronagevallen in India is aan het dalen. Op zaterdag waren er 114.460 nieuwe gevallen, het laagste aantal sinds twee maanden. Dit zorgt ervoor dat er sommige maatregelen mogelijk vanaf maandag weer worden opgeheven. Vanaf dan kunnen sommige markten en winkelcentra in New Delhi weer openen. Dat melden Indiase media zondag. Het aantal gezette vaccinaties in het land is aan het toenemen, maar volgens wetenschappers die persbureau Reuters noemt, gaat het waarschijnlijk nog steeds te langzaam waardoor het grootste deel van de inwoners nog niet gevaccineerd zal zijn als een derde coronagolf begint in het land.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Opnieuw daling coronapatiënten ziekenhuizen, minder dan duizend mensen opgenomen