Recensie

Recensie

Zusters die ontsnapten aan Moeder Teresa

Haar inzet voor armen maakte van Moeder Teresa een wereldberoemd boegbeeld van vroomheid. Diezelfde toewijding kenmerkt ook de orde die zij oprichtte, de Missionarissen van Naastenliefde. Uit een fascinatie voor extreme levenskeuzes sprak podcastmaker Erika Lanz met voormalige ordeleden. Zij schetsen een leven waarin bewondering voor Moeder Teresa op gespannen voet staat met de extreme rituelen en voorschriften waar ze zich aan moeten onderwerpen. Aanraking wordt ontmoedigd, vriendschappen zijn verboden, en Moeder Teresa verwacht een radicale en levenslange verbintenis. De keuze om de orde te verlaten valt hun zwaar, zo vertelt een van de ex-zusters: „Mijn verhaal is het verhaal van een vrouw die de meest bewonderde vrouw ter wereld teleurstelde.”