België gaat 16- en 17-jarigen inenten, VS sturen vaccins naar Zuid-Korea

Het belangrijkste nieuws over het coronavirus uit het buitenland.

  • België gaat alle zestien- en zeventienjarigen inenten, zo is volgens de Vlaamse zender VRT besloten door de ministers van Volksgezondheid. Zij zullen worden gevaccineerd met het vaccin van BioNTech/Pfizer. Jonge risicopatiënten worden meteen opgenomen in de vaccinatiecampagne, terwijl gezonde zestien- en zestienjarigen pas een uitnodiging krijgen als alle volwassenen in het land aan de beurt zijn geweest. In België steeg het officiële dodental door corona zaterdag tot boven de 25.000, meldde gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal ziekenhuisopnames in het land neemt in snel tempo af. Er liggen nu nog ruim 1.000 coronapatiënten op een verpleegafdeling of IC.
  • Een Amerikaans militair vliegtuig met meer dan een miljoen doses van het Janssen-vaccin is zaterdag geland op het vliegveld van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. De door de Verenigde Staten geschonken vaccins zijn bedoeld voor reservisten en defensiemedewerkers. Volgens beide landen is de schenking een bevestiging van het bondgenootschap tussen de twee landen, zo meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. In het land zijn ook tienduizenden Amerikaanse militairen gelegerd, die samenwerken met het Zuid-Koreaanse leger.
  • De winkels en markten in de Indiase hoofdstad New Delhi gaan vanaf maandag weer open. Ook gaat de metro weer rijden op halve capaciteit, bevestigt Delhi-minister Arvind Kejriwal tegenover de Indiase krant The Times of India. Het besluit volgt zaterdag op het laagste aantal nieuwe besmettingen in twee maanden tijd. Ziekenhuizen in de stad kampten de afgelopen weken met tekorten aan zuurstof en ziekenhuisbedden. De stad is volgens Kejriwal klaar om in de toekomst een piek van 37.000 nieuwe gevallen per dag aan te kunnen, meldt persbureau Reuters. Tot nu toe was de hoogste piek 28.395 nieuwe besmettingen, op 20 april.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: RIVM: op zaterdag 2.160 nieuwe positieve tests bekend