Thuiskok

Granité met koffie

Oké, dit recept is zó eenvoudig, dat ik alle ruimte heb om hier op de laatste dag van mijn laatste rubriek nog een paar van mijn favoriete kookboeken te noemen: Guilty pleasures van Sabine Koning, alle afleveringen van De Zilveren Lepel, Baut van Michiel van der Eerde, alle boeken van Matt Preston (die dikke van Masterchef Australia), Sous-vide thuis van Lisa Q. Fetterman, Mijn Franse keuken van Alain Caron, De Grote Kleyn van Onno Kleyn, Spuntino van Russell Norman, Keukenlab van Eke Mariën en Jan Groenewold en Familierecepten van Felix Wilbrink. Smaken verschillen natuurlijk, maar doe er uw voordeel mee.

Breng de koffie en de suiker aan de kook. Voeg de alcohol toe. Giet de vloeistof in een ondiepe schotel. Plaats minstens 4 uur in de diepvriezer. Roer er met regelmaat door met een vork, zodat er ijskristallen (ijsschilfers) ontstaan. Serveer in mooie glazen, met een kleine lepel en een koekje erbij.