Reizen naar Spanje kan zonder PCR-test, Grand Prix in Singapore afgelast

Een overzicht van het coronanieuws in het buitenland.

  • Toeristen die vanaf maandag naar Spanje reizen hoeven daar geen negatieve PCR-test te laten zien. Een inentingsbewijs, bewijs van herstel van corona of een uitslag van een antigeentest is voldoende. Dat meldde de Spaanse minister van Volksgezondheid Carolina Darias vrijdagavond op Twitter. De versoepeling van de regels is volgens haar mogelijk vanwege de „uitmuntende vaccinatiecijfers” die ervoor zorgen dat „Spanje een veilige bestemming is”. Volgens de Spaanse krant El Pais zijn in Spanje bijna 29 miljoen vaccindoses toegediend.
  • Voor het tweede jaar op een rij gaat de Grote Prijs van Singapore niet door vanwege de coronapandemie. Dat heeft de organisatie achter het Formule 1-evenement vrijdag bekendgemaakt. De wedstrijd zou logistieke en veiligheidsproblemen met zich meebrengen, en het zou niet mogelijk zijn om een evenement op touw te zetten met de „ervaring die fans van ons verwachten”. De organisatoren spreken van een „enorm moeilijk besluit”. De Grand Prix trekt sinds haar debuut in 2008 jaarlijks duizenden toeschouwers uit verschillende landen.
  • Als in het Verenigd Koninkrijk besloten zou worden om ook kinderen in te enten, zou dat voorrang hebben over het doneren van vaccins aan het buitenland. Dat heeft de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock vrijdag gezegd, meldt persbureau Reuters. „Mijn eerste taak is het beschermen van het Verenigd Koninkrijk. Hoewel kinderen zelf slechts in zeldzame gevallen ernstig ziek worden van het virus, kunnen ze het wel verspreiden.” In het Verenigd Koninkrijk is het vaccin van Pfizer en BioNTech goedgekeurd voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar, maar er is nog niet officieel besloten om het daadwerkelijk te gaan gebruiken voor die leeftijdsgroep.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: NS: reizen met trein neemt weer toe