Hugo de Jonge krijgt coronaprik in Rotterdam

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) vrijdag in Rotterdam.
Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) vrijdag in Rotterdam. Foto Sem van der WalANP

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) heeft vrijdag in Rotterdam een prik met een coronavaccin gekregen. „Prik voor prik banen we ons een weg uit de crisis”, aldus de bewindsman op Twitter. De Jonge is geboren in 1977. Mensen uit dat jaar kunnen sinds 30 mei een vaccinatieafspraak maken en worden geprikt met BioNTech/Pfizer, Moderna of Janssen. Welke van deze bij De Jonge is toegediend, is niet duidelijk.

Ondertussen is in Nederland vrijdag de tien miljoenste prik gezet, meldt het ministerie van Volksgezondheid. Mensen die in 1983 of eerder geboren zijn, kunnen nu een afspraak maken voor vaccinatie.

Ook demissionair premier Mark Rutte is deze week gevaccineerd. Hij is geprikt met Janssen, waarbij één injectie voldoende is voor maximale effectiviteit. „Vaccineren is de weg uit deze crisis en dat vooruitzicht komt dankzij het vaccin van Janssen nu ook voor mij persoonlijk een stap dichterbij”, aldus Rutte.

Twitter avatar hugodejonge Hugo de Jonge Met dank aan de wetenschap, met dank aan ál die mensen die zich dag in dag uit inzetten om de vaccinatieoperatie tot een succes te maken. Hulde voor al die fantastische mensen van de GGD. Prik voor prik banen we ons een weg uit de crisis.
Zoveel om dankbaar voor te zijn. 🙏🏼💪🏼💉 https://t.co/XcmSpHGCNn
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Omzet in winkels gestegen na versoepelingen coronamaatregelen