In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de maand

De fotoredactie van NRC selecteert elke maand de indrukwekkendste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
Ajax-supporters juichen nadat Ajax voor de 35ste keer kampioen geworden door FC Emmen met 4-0 te verslaan in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De doelpunten werden gemaakt door Jurriën Timber, Sebastien Haller, Devyne Rensch en Davy Klaassen.
Foto Peter Dejong/AP
Sjiieten in Pakistan herdenken de sterfdag van imam Ali ibn Aboe Talib. Imam Ali was een neef en schoonzoon van de islamitische profeet Mohammed. Sjiieten geloven dat van alle metgezellen van Mohammed, imam Ali Mohammeds de beste student was en daarbij de enige was die door God werd aangewezen als eerste kalief.
Foto Arif Ali / AFP
De dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Wegens het coronavirus ook dit jaar zonder publiek. Alleen een selecte groep genodigden, onder wie uiteraard de koning en koningin, mocht op de Dam aanwezig zijn. Meer dan 6,6 miljoen mensen volgden de herdenking via de televisie, ruim het dubbele van het aantal mensen dat vijftien jaar geleden keek.
Foto Olivier Middendorp
Israëlische tanks hebben voeren aanvallen uit in het noorden van Gaza. De tanks probeerden een tunnelnetwerk van Hamas te vernietigen. In Gaza vielen volgens de Verenigde Naties 242 doden, onder wie 66 kinderen.
Foto Abir Sultan / EPA
Op De van de Zorg op 12 mei, de verjaardag van de Engelse verpleegster Florence Nightingal, voerde ziekenhuispersoneel door heel België acties om aandacht te vragen voor hun werk. Zo lag het zorgpersoneel van het Luikse Montlégia ziekenhuis op de vloer op de intensive care.
Foto Valentin Bianchi / AP
Een moeder houdt haar kind vast op een ziekenhuisbed in het Tudikolela ziekenhuis in Congo. Volgens de Verenigde Naties leven 27 miljoen Congolezen met grote voedselonzekerheid en honger. Vooral in het Kasai gebied, waar in 2016 en 2017 3.300 mensen omkwamen door gewelddadige milities, eist ondervoeding zijn tol
Foto Arsene Mpiana / AFP
Een intiem momentje tussen de eigenaar van een dierentuin in Saint-Martin-la-Plaine en een chimpansee op 17 mei, twee dagen voor de drukte weer losbarstte. Na maanden gedwongen sluiting vanwege de coronacrisis mogen dierentuinen sinds 19 mei weer publiek verwelkomen.
Foto Jean Philipe Ksiazek / AFP
Een enorme ijsschots drijft voorbij nabij het Canadese dorpje King's Point. Uit onderzoek van het Arctic Monitoring and Assessment Programme (AMAP) bleek dat Antarctica drie keer sneller opwarmt dan de rest van de planeet. Dit leidt ertoe dat jaarlijks honderden miljarden tonnen ijs smelten.
Foto Johannes Eisele / AFP
Het drie vierkante kilometer grote Duitse getijdeneiland Neuwerk dreigt het hele jaar door onbereikbaar te worden. Doordat de vloed sterker is geworden, wordt is het steeds vaker onmogelijk om de oversteek te maken naar het vasteland. Bewoners van Neuwerk demonstreerden met koetsen en paarden om aandacht te vragen voor de onbereikbaarheid die voor hen op de loer ligt.
Foto Sina Schuldt / DPA via AP Photo
Een medewerker van het Spaanse Rode Kruis omhelst en troost een Marokkaanse immigrant, die terug moet naar Marokko. Deze maand kwamen in twee dagen tijd zo'n achtduizend migranten zwemmend via Marokko naar Spanje. Ten minste één migrant is tijdens de overtocht om het leven gekomen.
Foto Jon Nazca / Reuters
Een douanemedewerker controleert de bagage van de Ryanair Boeing 737-8AS (vlucht FR4978) op het vliegveld van het Wit-Russische Minsk. Het vliegtuig, dat op weg was naar het Litouwse Vilnius, werd gedwongen te landen in Minsk, waarna de 26-jarige Wit-Russische oppositieactivist Roman Pratasevitsj en diens 23-jarige Russische vriendin Sofia Sapega werden opgepakt door de Wit-Russische autoriteiten.
Foto Onliner.by / AFP
De Formule 1-coureur Max Verstappen viert dat hij de Grand Prix van Monaco heeft gewonnen. De 23-jarige Verstappen heeft 105 punten na vijf grands prix, Hamilton staat op 101 punten. Verstappen is de eerste Nederlander ooit die het WK-klassement in de Formule 1 aanvoert.
Foto Gonzalo Fuentes / AFP
Deze Spaanse ME’ers werden met verf bekogeld door demonstranten, die proberen te voorkomen dat Axel Altadill uit zijn huis wordt gezet in Barcelona. Altadill zou het appartement al sinds 2019 kraken.
Foto Joan Mateu / AP
Inwoners van de Congolese stad Goma vluchten hun stad uit over gestolde lava. De Nyiragongo-vulkaan barste uit en mensen sloegen op de vlucht uit angst voor een nieuwe uitbarsting. De autoriteiten laten een deel van de stad evacueren.
Foto Moses Sawasawa / AFP
Donald Pols, directeur van Milieudefensie, juicht na een uitspraak van de rechtbank in de klimaatzaak tegen Royal Dutch Shell. Milieuorganisaties en particulieren menen dat Shell te weinig doet aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en aan het voorkomen van ernstige klimaatschade.
Foto Remko de Waal / ANP