Booking betaalt staatssteun terug na commotie om bonussen

Booking.com stort de ongeveer 65 miljoen euro terug die het vorig jaar als crisissteun ontving van de Nederlandse overheid. Daarover heeft het bedrijf de regering vrijdag geïnformeerd.

Het besluit volgt op een week waarin politici en burgers massaal hun weerzin uitten over het bonusbeleid van het boekingsbedrijf. Eind vorige week onthulde NRC dat het driekoppige bestuur van Booking Holdings, het Amerikaanse bedrijf achter de Amsterdamse hotelwebsite, samen aanspraak maken op een bonus van ongeveer 28 miljoen euro, voornamelijk in de vorm van aandelenpakketten die de bestuurders in de komende drie jaar kunnen verzilveren. Ook de bonussen van het reguliere Booking-personeel zijn afgelopen jaar op peil gebleven. Medewerkers op het hoofdkantoor in Amsterdam ontvingen gemiddeld 80 procent van hun maximale bonus.

Lees hier het hele artikel: Booking betaalt staatssteun terug na commotie om bonussen Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ziekenhuizen schalen vanaf maandag ic-capaciteit af