Thuiskok

IJssoufflé

Het mooie van dit recept is dat het een combinatie van de twee recepten van voorgaande dagen is. Zo bouwen we uiteindelijk toe naar een luchtig, ijzig toetje zonder daarbij gebruik te hoeven maken van een ijsmachine.

Breng voor het Italiaans schuim het grootste deel van de suiker met het water aan de kook tot een suikersiroop van 121 graden. Klop de eiwitten met het kleinste deel suiker tot schuim zodra de suikersiroop 115 graden bereikt heeft. Giet de suikersiroop van 121 graden op het schuim en klop koud.

Klop voor het bombedeeg de eidooiers los met ongeveer een derde van de suiker. Breng de volle melk met de rest van de suiker aan de kook. Giet een deel van de kokende melk op de losgeklopte eidooiers en meng goed. Breng alles samen in één pan en verwarm al roerend tot 82 à 85 graden. Neem de pan van het vuur en blijf even doorroeren. Giet de massa door een fijne zeef en klop (bij voorkeur machinaal) koud tot een luchtig beslag.

Meng de smaakstof met het bombedeeg. Meng het Italiaans schuim en vervolgens de lobbiggeklopte room erdoor tot een luchtige soufflé ontstaat. Doe dat in een vorm naar wens en zet in de vriezer tot het opgesteven is.