Sommige regio’s gaan gele boekjes vrijdag al stempelen

Mensen die zich bij de GGD’s Drenthe, Brabant-Zuidoost of IJsselland laten vaccineren tegen Covid-19, kunnen vanaf vrijdag een bewijs daarvan krijgen in hun gele boekje. Dat meldt persbureau ANP vrijdag. Dat is vier dagen eerder dan het landelijke beleid: eerder werd bekend dat gevaccineerden vanaf maandag bij alle GGD’s een stempel in hun vaccinatieboekje moeten kunnen krijgen. Enkele regio’s stempelen het gele boekje al langer.

De GGD’s Drenthe, Brabant-Zuidoost en IJsselland laten aan ANP weten dat er in korte tijd veel geregeld moest worden om al vanaf vrijdag te kunnen stempelen. Zo moest er een „aparte balie” worden opgetuigd en zijn er speciale stempels gecreëerd.

Mensen die eerder gevaccineerd zijn, kunnen vanaf maandag alsnog een stempel krijgen als ze dat willen. Hiervoor moeten mogelijk tientallen vaccinatielocaties een aparte stempelpost neerzetten, maar daarvoor hoeven geen extra mensen te worden ingeschakeld, zegt de landelijke organisatie GGD GHOR Nederland tegen ANP. „Dat gaan we met de huidige capaciteit voor elkaar krijgen.”

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Van Ark: mondkapjesdeals, inclusief die van Sywert, voorgefinancierd door VWS