Nederlanders geboren in 1982 aan de beurt voor coronaprik

Vanaf vandaag kunnen mensen die werden geboren in 1982 een afspraak maken voor een coronavaccinatie. Dat heeft demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) donderdag bekendgemaakt. Sinds 10.00 uur kan de leeftijdsgroep een afspraak maken via corona-vaccinatieafspraak.nl. Ze krijgen het vaccin van Pfizer/BioNTech of Moderna.

Afgelopen tijd maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dagelijks nieuwe geboortejaren bekend die een afspraak in konden plannen. 1982 zou volgens die planning woensdag al aan de beurt zijn geweest, maar toen bleef de bekendmaking uit, waarschijnlijk omdat te weinig vaccins beschikbaar waren. Farmaceuten Janssen en Pfizer leveren de komende tijd minder prikken dan gepland. De Jonge maakte woensdag bekend dat mensen onder de veertig geen prik meer krijgen met het vaccin van Janssen.

Twitter avatar hugodejonge Hugo de Jonge Vandaag kan iedereen die geboren is in 1982 een afspraak maken voor vaccinatie met BioNTech/Pfizer of Moderna. Rond 10:00 uur kun je terecht op de site. Zegt het voort en plan de prik online. 👉 https://t.co/2yx4ShlHzv https://t.co/M7XKwkf6Zc
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Gratis testen vakantiegangers kan tot 350 miljoen euro kosten