Dit blog is gesloten

In dit blog hield NRC op donderdag 3 juni het belangrijkste nieuws rondom de coronapandemie in binnen- en buitenland bij. Volg voor de laatste ontwikkelingen het nieuwe coronablog.

Dit was het belangrijkste nieuws van donderdag:

  • Uit cijfers van het CBS blijkt dat in februari 40 procent minder mensen zijn gestorven aan Covid-19 in Nederland dan in januari. Ook het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis blijft dalen. Wel is een kleine stijging te zien in het dagelijks aantal vastgestelde besmettingen.
  • De Nederlandse economie staat volgens economen een toename van faillissementen en werkloosheid te wachten als de steunpakketten voor bedrijven zijn afgelopen.
  • Het gratis testen van Nederlandse vakantiegangers die nog niet volledig zijn gevaccineerd, kan volgens het demissionair kabinet tot 350 miljoen euro gaan kosten.
  • Een speciale parlementaire commissie in Zweden heeft geoordeeld dat de regering op meerdere vlakken heeft gefaald met haar coronabeleid. Volgens de commissie was het testbeleid slecht en was de bescherming van ouderen gebrekkig.
  • Israël onderzoekt of er een verband is tussen een volledige inenting met het coronavaccin van Pfizer en een ontsteking van de hartspier bij jonge mannen tussen 16 en 30 jaar oud.
  • De meeste olympiërs die naar Tokio gaan, zijn gevaccineerd tegen Covid-19. Volgens technisch directeur Maurits Hendriks zijn er „twee tot vier” sporters die zich niet willen laten inenten maar wel meegaan. Donderdag werd ook bekend dat handbalster Yvette Broch niet meegaat omdat ze zich niet wil laten vaccineren en als ongevaccineerde met te veel beperkingen te maken zou krijgen in Tokio.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Twee tot vier’ Nederlandse olympiërs ongevaccineerd naar Spelen