Voetbal

Keeper Cillessen niet naar EK, Stekelenburg heeft rugnummer 1

Doelman Jasper Cillessen maakt geen deel meer uit van de selectie van het Nederlands elftal voor het EK voetbal. Dat heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt. Cillessen is vorige week positief getest op het coronavirus en zit sindsdien in zelfisolatie. Omdat de definitieve selectie dinsdag moest worden ingeleverd bij de UEFA, heeft bondscoach Frank de Boer hem vervangen door AZ-doelman Marco Bizot. Die was al met Oranje afgereisd naar het Portugese Lagos, waar de 26-koppige selectie traint in de aanloop naar het EK. Zeer waarschijnlijk wordt Maarten Stekelenburg en niet Tim Krul de eerste doelman van Oranje; Stekelenburg heeft nu rugnummer 1, Krul 13 en Bizot 23, zo bleek deze woensdag. Het EK begint op vrijdag 11 juni, 13 juni speelt Nederland tegen Oekraïne zijn eerste wedstrijd van de groepsfase. (NRC)