Verenigd Koninkrijk onderhandelt over verbeterd AstraZeneca-vaccin

Max Verstappen van Red Bull Racing in actie tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 2019. Achter hem zijn de tribunes oranje gekleurd.
Max Verstappen van Red Bull Racing in actie tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 2019. Achter hem zijn de tribunes oranje gekleurd. Remko de Waal / ANP
  • Het Verenigd Koninkrijk is in onderhandeling met farmaceut AstraZeneca over extra doses van het coronavaccin. Dat zei de Britse minister van Volkgsgezondheid Matt Hancock woensdag tijdens een toespraak in Oxford, meldt The Evening Standard. Het gaat daarbij om een aangepaste versie van het AstraZeneca-vaccin, dat beter moet beschermen tegen de beta-variant (voorheen Zuid-Afrikaanse) van het coronavirus. Hoeveel extra doses het Verenigd Koninkrijk wil aanschaffen, is niet bekend.
  • Colombia gaat vanaf woensdagnacht de grens met Venezuela na veertien maanden stapsgewijs weer openen. Het land sloot in maart 2020 de grenzen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volgens persbureau Reuters moeten reizigers voldoen aan veiligheidsmaatregelen, opgesteld door het Colombiaanse ministerie van Volksgezondheid. Op dit moment wonen 1,7 miljoen Venezolanen in Colombia, maar dit aantal zou de komende maanden kunnen stijgen vanwege de economische crisis en het politieke regime in Venezuela. De Colombiaanse regering besloot onlangs Venezolaanse migranten een tijdelijke verblijfsvergunning toe te kennen voor een periode van tien jaar.
  • De Oostenrijkse Grand Prix van de Formule 1 zal op 4 juli op de Red Bull Ring worden verreden met volle tribunes. Vanaf 1 juli heft het land alle beperkingen wat betreft toeschouwersaantallen op, waardoor de organisatie volgens haar website 40.000 bezoekers kan toelaten. Dat betekent ook dat Max Verstappen, op dit moment leider in de tussenstand, zich kan gaan verheugen op oranje gekleurde tribunes. Traditioneel reizen flink wat Nederlandse fans af naar de race in Spielberg, waar Verstappen in 2018 en 2019 de beste was. Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Tweede Kamer roept Booking.com op om staatssteun terug te betalen