Protest

Wit-Russische activist steekt zich uit protest in de nek

De Wit-Russische politiek activist Stepan Latypov heeft zichzelf dinsdag in zijn nek gestoken tijdens zijn rechtszaak. Latypov zou zichzelf volgens Wit-Russische media met een pen hebben gestoken uit protest tegen de politieke onderdrukking in het land en het dreigement om ook zijn familie te vervolgen als hij niet schuldig zou pleiten. Latypov zou bewusteloos naar het ziekenhuis zijn gebracht, waar hij in kunstmatige coma is gebracht. Latypov is een van de duizenden activisten die is opgepakt tijdens de massaprotesten tegen de herverkiezing van president Aleksandr Loekasjenko. Deze ligt opnieuw onder vuur sinds hij een vliegtuig van Ryanair kaapte om journalist Roman Pratasevitsj op te laten pakken. Loekasjenko besloot maandag om de grenzen te sluiten, waardoor niemand Wit-Rusland uit kan. (NRC)