Lockdown in Melbourne is verlengd, omzet van softwarebedrijf Zoom stijgt

De Australische stad Melbourne moet langer in lockdown vanwege de meest recente coronauitbraak.
De Australische stad Melbourne moet langer in lockdown vanwege de meest recente coronauitbraak. Foto William West/AFP

Een overzicht van het coronanieuws uit het buitenland.

  • De Australische stad Melbourne gaat zeven dagen langer in lockdown. Daarmee blijft de miljoenenstad op slot tot 10 juni. In totaal zijn in Melbourne nu zestig coronagevallen bevestigd. Dat meldt waarnemend premier James Merlino van de deelstaat Victoria in een verklaring woensdag. Om de besmettelijke coronavariant tegen te gaan, mogen mensen die in Melbourne wonen hun huis alleen onder voorwaarden verlaten.
  • Het internationale luchtverkeer naar de twee grootste steden van Vietnam wordt hervat. Dat melden de luchtvaartautoriteiten in Vietnam woensdag, volgens persbureau AFP. In Hanoi en Ho Chi Minhstad was er een verbod op internationale vluchten vanwege een nieuwe coronagolf. Deze golf lijkt nog niet voorbij: het gemiddeld aantal coronagevallen per week ligt op 242, terwijl dit aantal begin mei op 24 lag. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins University. Afgelopen week werd er ook een nieuwe coronamutant aangetroffen: een combinatie van de Delta (voorheen Indiase) en de Alpha (voorheen Britse) variant.
  • Het Amerikaanse softwarebedrijf Zoom, waarmee gebruikers online kunnen vergaderen, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 191 procent meer winst gemaakt dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat meldt het videobelbedrijf dinsdagavond (lokale tijd). In totaal is de omzet gestegen naar ruim 956 miljoen dollar. Het is een minder hoge omzetstijging dan in eerdere kwartalen sinds corona uitbrak, maar de oprichter laat weten tevreden te zijn. Hij noemt het begin van dit jaar „erg sterk”. Zoom is gratis, maar voor meer functionaliteiten, zoals vergaderingen langer dan veertig minuten, moeten gebruikers betalen.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: 54 procent van donoren heeft corona-antistoffen in bloed