‘Goede bodem voor een terrasje’

Wat was-ie lekker Meekoken met Janneke: hartige pannenkoekjes

„Zondagochtend, met de krant aan de keukentafel. Tuindeuren opengeslagen, het kan niet beter. Of toch: alle ingrediënten voor de hartige kikkererwtenpannenkoekjes met muntchutney van Janneke zijn min of meer in huis. Yes! Ik begin met het beslag, zonder de optionele asafoetida en kala namak. Het wordt prachtig geel. Tijdens het bakken maak ik de chutney. Geen rawitpepertjes in huis, wel een rode peper. Die gebruik ik voor de helft, inclusief zaadjes. Ik schiet uit met de yoghurt. Het resultaat is wat dunner en lichter van kleur dan bedoeld, maar erg lekker. Het doet me denken aan de verrukkelijke raita die je krijgt bij Indiase samosa’s. Inmiddels is mijn man terug van een rondje hardlopen, dat maakt een dankbare kostganger. We nemen samen met de pannenkoekjes plaats in de zonovergoten tuin. Wat een maal! De pannenkoekjes hebben een goede bite en zijn lekker spicy, de smaak doet denken aan pittige maiskoekjes. Zware lunch voor twee personen, maar een goede bodem om straks mee op een terrasje neer te strijken.”

Lees ook het nagemaakte recept: Het jaar van de kikkererwt.