Geen nieuwe datum voor Startschotgala, bezoekers krijgen geld terug

Met een reeks proefevenementen onderzocht Fieldlab hoe bijenkomsten ondanks de coronapandemie veilig plaats kunnen vinden.
Met een reeks proefevenementen onderzocht Fieldlab hoe bijenkomsten ondanks de coronapandemie veilig plaats kunnen vinden. Paul Bergen / ANP

Het festival Startschotgala in Lichtenvoorde gaat definitief niet door. Dat bevestigt organisator De Feestfabriek woensdag na berichtgeving van Omroep Gelderland. Het evenement zou op 1 mei plaatsvinden als Fieldlab-evenement, maar werd in april geannuleerd vanwege de onrust die in was ontstaan over grootschalige testevenementen zoals de 538 Oranjedag. Op dat moment waren er veel nieuwe coronabesmettingen. De tienduizend mensen die een kaartje hadden voor het evenement krijgen hun geld terug voor 21 juni.

De afgelopen weken zocht de organisatie naar een nieuwe datum voor het evenement, dat plaats had moeten vinden op het terrein van het muziekfestival Zwarte Cross. Omdat het voor Fieldlab inmiddels duidelijk is op welke wijze coronaproof evenementen kunnen worden georganiseerd en het er daarnaast op lijkt dat steeds meer evenementen deze zomer doorgang kunnen vinden, is besloten om definitief geen nieuwe datum te prikken. Zwarte Cross, dat oorspronkelijk in juli zou plaatsvinden, staat eind september gepland.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Tweede Kamer roept Booking.com op om staatssteun terug te betalen