Recensie

Recensie

De mogelijkheden van nieuwe ster Olivia Rodrigo

De achttienjarige zangeres Olivia Rodrigo debuteerde dit jaar met de single ‘Drivers License’. Ze zingt dat het fijn is om eindelijk een rijbewijs te hebben, maar niet om alleen te rijden. Zeker niet langs het huis van je ex.

‘Drivers License’ brak verkooprecords, en van Rodrigo’s eerste album Sour, met daarop meer liefdesleed en tienerproblematiek, wordt veel verwacht. Bij Rodrigo horen we geen hiphop of r&b-flirts, geen ingenieuze beats of autotune. Rodrigo houdt van nostalgie, blijkt uit het walsritme van ‘Happier’, en uit de tekst van ‘Deja Vu’. Ze laat haar ballades begeleiden door een lyrische piano, en de snelle liedjes door punkgitaren. Die gitaren, die gewoontjes klinken in ‘Good 4 U’, mogen schrijnend uithalen in ‘Deja Vu’. Haar hoge, heldere stem is dun maar gevoelvol. Ze experimenteert met een wijds elektronisch geluid in ‘Jealousy, jealousy’ en in ‘Traitor’. Rodrigo heeft veel mogelijkheden, en is gretig genoeg om ze uit te proberen.

Lees ook: Vanuit het niets op één, wie is de 17-jarige Olivia Rodrigo?