Podcast

Vandaag
1 jun 2021
di - 1 juni 2021
Vandaag
1 jun 2021
di - 1 juni 2021
Terug naar de dodelijke treinkaping bij De Punt in 1977
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Terug naar de dodelijke treinkaping bij De Punt in 1977

Het hof in Den Haag doet vandaag uitspraak in de al jaren slepende kwestie rond de treinkaping bij De Punt in 1977. Na drie weken werd die kaping door het leger met geweld beëindigd, zes van de negen Molukse kapers werden doodgeschoten. Nabestaanden van twee van hen spanden een rechtszaak aan. Ze willen weten: wat is er die dag precies gebeurd? En was het echt noodzakelijk om Max Papilaja en Hansina Uktolseja dood te schieten? 

Presentatie:
Geertje Tuenter
Productie:
Nina van Hattum, Alegria Ioannidis en Felicia Alberding
Montage:
Misja van Waterschoot
Gast:
Frank Vermeulen