Taakstraf voor bedreigen NOS-medewerkers om coronaverslaggeving

Archiefbeeld van het NOS-kantoor in Hilversum.
Archiefbeeld van het NOS-kantoor in Hilversum. Foto Koen van Weel/ANP

Een 37-jarige man uit Almelo is dinsdag veroordeeld tot 70 uur taakstraf voor het bedreigen van medewerkers van de NOS. Dat bevestigt de rechtbank Midden-Nederland na berichtgeving van persbureau ANP. Tien uur van de straf wordt kwijtgescholden om te compenseren voor zijn voorarrest van vijf dagen. Daarnaast legde de politierechter in Almere de man een voorwaardelijke celstraf van een week op. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Michel P. belde eerder dit jaar de NOS op om zijn onvrede te uiten over de verslaggeving rond de coronapandemie. In het telefoongesprek uitte hij allerlei bedreigingen naar de medewerkers van het medium. „Ik hoop dat ze jullie allemaal de strot afsnijden wegens landverraad, ze moeten jullie stuk voor stuk afmaken. Ik zal op je graf dansen, een kankerbloedbad moeten ze ervan maken. En er komt een tijd dat ik actie onderneem”, zei hij onder meer.

Eerder dit jaar kreeg P. van een andere politierechter een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur opgelegd. Hij had toen een ambtenaar beledigd toen hij erop werd aangesproken dat hij geen mondkapje droeg op een plek waar dat wel verplicht was. Nu de man opnieuw de fout is ingegaan, moet hij deze taakstraf ook uitvoeren. P. is direct in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van dinsdag.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Taakstraf voor bedreigen NOS-medewerkers om coronaverslaggeving