Recessie

Coronacrisis veroorzaakt sterkste krimp India sinds 1947

De economie van India is in het afgelopen fiscale jaar het sterkst gekrompen sinds het land in 1947 onafhankelijk werd, als gevolg van de coronacrisis en de lockdowns die zijn ingesteld om het virus te beteugelen. In het gebroken boekjaar dat eind maart werd afgesloten, bedroeg de krimp 7,3 procent.

In de periode tussen januari en maart was er overigens wel een groei van 1,6 procent. Maar in de twee voorgaande kwartalen kromp de economie en was dus sprake van een recessie. Het was de eerste recessie sinds de Indiase onafhankelijkheid.

India kampt met een grote tweede golf van het coronavirus, hoewel het aantal nieuwe besmettingen de laatste tijd wel afzwakt. Tot dusver zijn er circa 28 miljoen infecties geregistreerd op een bevolking van bijna 1,4 miljard mensen. (ANP)