Polen gaat 12- tot 15-jarigen vaccineren, Japan gaat op meer plekken inenten

Een greep uit de ontwikkelingen rond het coronavirus in het buitenland:

  • Polen gaat kinderen tussen de 12 en 15 jaar inenten tegen Covid-19 met het vaccin van Pfizer en BioNTech. Dat heeft de regering dinsdag bekendgemaakt, melden Poolse media. Het besluit is in lijn met de Europese medicijnautoriteit EMA en de Europese Commissie, die vrijdag oordeelden dat het middel veilig en effectief is voor die leeftijdscategorie. Het prikken van kinderen in Polen gaat 7 juni van start.
  • In een poging de vaccinatiegraad omhoog te krijgen voor aanvang van de Olympische Spelen, gaat Japan ook op universiteiten en werkplekken coronaprikken toedienen. Dat heeft de Japanse regering dinsdag bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. Ook vandaag liet het Japanse Olympisch Comité weten te zijn begonnen met het prikken van atleten die mee gaan doen aan de Spelen, die 23 juli moeten beginnen. Zo’n 5 procent van de Japanse bevolking heeft tot nu toe een eerste prik gehad, ondertussen wordt het land geteisterd door een vierde coronagolf. Zowel uit binnen- als buitenland klinkt kritiek op het laten doorgaan van het sportevenement.
  • In Duitsland gaat het de goede kant op met het indammen van het coronavirus. Het Duitse gezondheidsinstituut RKI heeft voor het eerst dit jaar het risiconiveau waarin het land zich bevindt, verlaagd van ‘zeer hoog’ naar ‘hoog’. Dat meldt persbureau Reuters. Momenteel worden er per week gemiddeld 35,2 nieuwe positieve tests per 100.000 inwoners gemeld, een kwart ten opzichte van zes weken geleden. Ongeveer 43 procent van de circa 83 miljoen inwoners van Duitsland hebben een eerste coronaprik gehad.

Lees ook deze reportage over Japanners die oproepen om de Olympische Spelen af te lasten Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Eerste dertigers aan de beurt voor afspraak coronaprik