Ploumen en Klaver willen nog steeds alleen samen in kabinet

Fractieleiders Jesse Klaver (Groenlinks) en Lilianne Ploumen (Pvda) bij aankomst voor een gesprek met informateur Mariette Hamer.
Fractieleiders Jesse Klaver (Groenlinks) en Lilianne Ploumen (Pvda) bij aankomst voor een gesprek met informateur Mariette Hamer. Foto Bart Maat/ANP

De PvdA en GroenLinks willen nog altijd alleen samen deelnemen aan een nieuw kabinet. Dat hebben de twee leiders van de partijen Lilianne Ploumen (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks) dinsdag benadrukt in een gesprek met informateur Mariëtte Hamer. Bij dat gesprek was ook D66-leider Sigrid Kaag aanwezig.

Volgens beide fractieleiders ging het gesprek met informateur Hamer over „de inhoud”. Daarover wilde zowel Ploumen als Klaver na afloop weinig kwijt. Eerder op de dag zei CDA-leider Wopke Hoekstra nog dat een coalitie met zijn eigen partij en PvdA en GroenLinks in zijn ogen niet voor de hand ligt.

Dinsdagavond is het nog de beurt aan Mark Rutte (VVD) en Hoekstra samen om in gesprek te gaan met Hamer.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: CDA-leider Wopke Hoekstra vindt links kabinet ‘niet voor de hand’ liggen