Meer fans toegelaten bij EK-duels in Johan Cruijff Arena

Bij de vier wedstrijden op het EK voetbal die deze maand in de Johan Cruijff Arena worden gespeeld, mogen meer fans aanwezig zijn dan tot nu toe was afgesproken. De KNVB meldt dinsdag dat in overleg met het kabinet en de gemeente Amsterdam het stadion nu voor een derde gevuld mag worden in plaats van een kwart, zoals eerder overeengekomen was. Dat houdt in dat tijdens de drie groepsduels van het Nederlands elftal en een achtste finale in ieder geval 16.000 stoelen gevuld zijn.

Volgens de KNVB vindt tijdens de wedstrijden nieuw onderzoek plaats van Fieldlab Evenementen, waardoor publiek onder bepaalde voorwaarden in het stadion aanwezig mag zijn. Zo moet iedereen die het stadion in wil een negatieve coronatest overleggen. De loting voor de kaartverdeling heeft inmiddels al plaatsgevonden, mensen die niet in aanmerking komen voor een plek in het stadion hebben hun aankoopbedrag al teruggekregen. De KNVB zegt nog te bekijken hoe de nieuw te verdelen tickets zullen worden verspreid.

Het Nederlands elftal begint zondag 13 juni aan het EK voetbal met een duel tegen Oekraïne. Daarna speelt Oranje in de poule nog tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië. Vanwege het zestigjarig bestaan van het EK voetbal, dat eigenlijk vorig jaar gehouden zou worden, zijn de wedstrijden verdeeld over Europese steden.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Eerste dertigers aan de beurt voor afspraak coronaprik