Koning Willem-Alexander heeft eerste coronaprik gehad

Koning Willem-Alexander.
Koning Willem-Alexander. Foto Remko de Waal/ANP

Koning Willem-Alexander heeft zijn eerste prik tegen Covid-19 gehad. Dat heeft hij dinsdag bij een werkbezoek in Den Haag gezegd, bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst na berichtgeving van persbureau ANP. Wanneer hij is geprikt wil de voorlichtingsdienst niet kwijt: „dat is een privékwestie”. De koning is geboren in 1967, mensen uit dat jaar kunnen sinds 22 mei een afspraak inplannen.

Ook welk coronavaccin hij heeft gekregen laat de koning in het midden. Dat hij over ‘een eerste prik’ sprak, doet vermoeden dat het niet om het vaccin van Janssen gaat, waarbij één dosis volstaat. Over koningin Máxima wil de Rijksvoorlichtingsdienst alleen zeggen dat ook zij „netjes haar beurt afwacht” voor een vaccinatie-afspraak. Het geboortejaar van de koningin is 1971, wat betekent dat zij sinds afgelopen woensdag een afspraak kan maken.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Eerste dertigers aan de beurt voor afspraak coronaprik