Informateur Hamer praat woensdag verder over coalitie

Ook woensdag heeft informateur Mariëtte Hamer gesprekken met fractievoorzitters gepland staan. Om 9.15 uur is het eerst de beurt aan Mark Rutte (VVD), Wopke Hoekstra (CDA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie). Om 12.00 uur praat Hamer vervolgens met Rutte, Lilianne Ploumen (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks).

Hamer heeft dinsdag al verschillende gesprekken gevoerd. Ploumen en Klaver hebben tijdens hun gesprek, waar ook Sigrid Kaad van D66 bij aanwezig was, benadrukt alleen samen deel te nemen aan een nieuw kabinet. De kans op een kabinet met die twee partijen en het CDA lijkt klein. Hoekstra zei dat een links kabinet niet voor de hand lag. Hij ziet grote verschillen tussen zijn eigen partij en de PvdA en GroenLinks.

Rutte lijkt het eens te zijn met de CDA-leider. „Ik begrijp heel goed wat Hoekstra bedoelt”, zei hij na afloop van zijn gesprek met Hamer en Hoekstra dinsdagavond. Verder wilde hij niet uitweiden over de formatie.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ploumen en Klaver willen nog steeds alleen samen in kabinet