Tennis

Naomi Osaka trekt zich terug uit Roland Garros na persboycot

Tennisser Naomi Osaka heeft zich teruggetrokken uit het Franse grandslamtoernooi Roland Garros. De aankondiging via Twitter kwam een dag nadat de organisatie van Roland Garros bekendmaakte Osaka een boete van ruim 12.000 euro te geven, omdat ze weigerde de pers te woord te staan na afloop van een wedstrijd. Daarbij dreigde de organisatie ook met diskwalificatie als de Japanse tennisser haar persboycot door zou zetten. „Ik denk dat het het beste is voor het toernooi, de andere spelers en mijn welzijn dat ik me terugtrek, zodat iedereen zich in Parijs weer kan concentreren op tennis”, aldus Osaka in een verklaring. De Japanse kondigde haar persboycot vorige week aan, naar eigen zeggen om aandacht te vragen voor de gevolgen van de persconferenties voor het mentaal welzijn van tennissers. (NRC)