Geweld

Minstens vijftig doden na aanval op Congolese dorpen

Geweld Zeker vijftig mensen zijn omgekomen bij een aanval op twee Congolese dorpen. Het is onduidelijk wie er achter de aanslag zit, mogelijk rebellengroep ADF.

Bij een aanval op twee dorpen in het noordoosten van de Democratische Republiek Congo zijn in de nacht van zondag op maandag zeker vijftig mensen omgekomen. Dat heeft de Kivu Veiligheidsbarometer (KST), een samenwerking van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch en de Congo Research Group, bekendgemaakt. In het dorp Boga zijn minstens 28 doden gevallen en in Tchabi 22. Het is onduidelijk wie er achter de aanval zit en wat het motief ervoor was. Volgens een bron van AFP zou het gaan om de Oegandese rebellengroep Forces démocratiques alliées (ADF), maar dat is niet bevestigd. (AFP)