Podcast

Onder de streep
1 jun 2021
di - 1 juni 2021
Onder de streep
1 jun 2021
di - 1 juni 2021
Gaat cryptokunst de kunsthandel overnemen?
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Gaat cryptokunst de kunsthandel overnemen?

1,3 miljoen voor een schilderij dat bestaat uit een enkele pixel. 70 miljoen voor een .jpeg-bestand. Digitale kunst is hot en dan met name digitale kunst waarvan de uniekheid via een ingewikkeld proces is vastgelegd in een NFT. Niks Copy-Paste dus, maar een digitaal  echtheidscertificaat dankzij blockchain. Maar wat zijn NFT’s eigenlijk en waarom zijn ze nu ineens zo populair? Is dit de redding van de digitale kunsthandel? En kunnen we het moederbestand van deze podcast eigenlijk ook laten veilen?

Host:
Egbert Kalse
Gast:
Guus Ritzen
Productie:
Misha Melita
Montage:
Misja van Waterschoot