De Jonge: alle 60-plussers krijgen herhaaloproep voor vaccinatie

Alle Nederlanders die ouder zijn dan zestig jaar en nog geen gebruik hebben gemaakt van hun vaccinatie-uitnodiging, krijgen een nieuwe oproep om zich toch te laten inenten. Dat schrijft demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) dinsdagmiddag aan de Tweede Kamer. In de brief schrijft De Jonge dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanaf 5 juni begint met het sturen van herhaaloproepen aan negentigplussers.

Zij krijgen een herinneringsbrief op hun huisadres en kunnen een afspraak maken bij de GGD. De 70- tot 79-jarigen kunnen die brief ook binnenkort verwachten. Volgens de minister hebben de 80- tot 90-jarigen eerder al een herinnersingsbrief ontvangen. Het kan zijn dat mensen die al gevaccineerd zijn alsnog een brief krijgen, aldus De Jonge. Dat komt door onvolledige registraties of doordat niet alle gegevens mogen worden opgeslagen door het RIVM.

Eerder vandaag werd al bekend dat De Jonge zestigplussers die hebben geweigerd zich te laten vaccineren met het middel van AstraZeneca, de gelegenheid biedt zich te laten inenten met een vaccin van Moderna of Pfizer.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Eerste dertigers aan de beurt voor afspraak coronaprik