Arrestatie

Franse politie schiet voortvluchtige ex-militair neer

Arrestatie Sinds zaterdagavond was de politie de 29-jarige Terry Dupin op het spoor. De ex-militair werd gezocht omdat hij zijn ex zou hebben belaagd en op haar zou hebben geschoten.

De voortvluchtige en gewapende ex-militair Terry Dupin is maandag neergeschoten in een bos in de Franse Dordogne. De politie was al 36 uur met honderden agenten op zoek naar de 29-jarige man. Volgens Franse media is hij zwaargewond geraakt en aangehouden. Dupin had zich in het bos verschanst; de politie was hem zondagmiddag op het spoor gekomen. Justitie verdenkt hem van poging tot doodslag op zijn ex-partner. Hij zou haar in de nacht van zaterdag op zondag hebben belaagd en op haar hebben geschoten. Toen agenten hem daarna achtervolgden, schoot de ex-militair ook op hen. (NRC)