Het Blad van juni 2021

Inhoudsopgave Het Blad bij NRC is het maandelijkse magazine bij de weekendkrant. Met deze maand onder meer een interview met Jean Touitou, de oprichter van modemerk A.P.C., een fooddesigner die Nederland laat zien hoe koeien worden geslacht, en een zoektocht naar naar de ziel van het TT-circus.

Tijdens de Boekenweek van maart 2020 ging schrijver en oud-redacteur van NRC Frank Westerman (1964) voor een lezing naar Drenthe, waar hij opgroeide. Toen hij zijn ouders bezocht, die daar nog steeds wonen, trof hij zijn moeder liggend bij het aanrecht aan met een gebroken enkel. Een opname in het verpleeghuis ging op het laatste moment niet door: vanwege corona gold een opnamestop. Westerman nam samen met zijn zus zijn intrek in het ouderlijk huis en schreef op zijn jongenskamer aan zijn recente boek, De kosmische komedie. Daar ontstond ook het idee voor het verhaal dat in dit magazine staat, een verkenning van de TT Assen, die deze maand weer plaatsheeft, en de „ruig-romantische inborst van de Drent”.

Milou van Rossum, Het Blad