250 mensen onterecht positief getest in Bergen op Zoom en Goes

De 250 mensen die een verkeerde testuitslag kregen, worden dinsdag gebeld door de GGD.
De 250 mensen die een verkeerde testuitslag kregen, worden dinsdag gebeld door de GGD. Robin Utrecht

Ongeveer 250 mensen hebben vorige week een onterechte positieve uitslag gekregen op hun coronatest. Ze lieten zich tussen 27 en 30 mei bij de GGD-locaties in Bergen op Zoom of Goes testen op het coronavirus met een snel- of antigeentest. Het Zeeuwse ziekenhuis Adrz meldt dinsdag dat de fout ontstond door een aanpassing van het laboratoriumsysteem in het laboratorium van Goes. Hierdoor werden testwaardes verkeerd doorgegeven aan het landelijke systeem.

De fout is maandag ontdekt en gecorrigeerd. De GGD is op de hoogte van de onterecht positieve testuitslagen. Mensen die een verkeerde uitslag hebben ontvangen worden dinsdag gebeld door de GGD Zeeland en West-Brabant. Arts-microbioloog Bas Wintermans van het Adrz noemt het in een verklaring „heel vervelend” dat mensen onterecht een positieve uitslag hebben gehad.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Eerste dertigers aan de beurt voor afspraak coronaprik