In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat de Wit-Russische oppositieactivist Roman Pratasevitsj werd gearresteerd, barstte de Nyiragongo-vulkaan in uit in de Democratische Republiek Congo, bezocht de familie van George Floyd het Witte Huis en werd Max Verstappen de eerste Nederlander ooit die het WK-klassement in de Formule 1 aanvoert.
Een medewerker van het Spaanse Rode Kruis omhelst en troost een Marokkaanse immigrant, die terug moet naar Marokko. Deze week kwamen in twee dagen tijd zo'n achtduizend migranten zwemmend via Marokko naar Spanje. Ten minste één migrant is tijdens de overtocht om het leven gekomen.
Foto Jon Nazca / Reuters
Forensische onderzoekers onderzoeken de plek waar Black Lives Matter-activist Sasha Johnson in de nacht van zaterdag op zondag werd neergeschoten. Het is nog onduidelijk wie haar aanviel. Volgens de Taking The Initiative Party (TTIP), de politieke partij waarvan Johnson lid is, volgde de aanval op „talloze doodsbedreigingen” aan haar het adres.
Foto Hannah McKay / Reuters
De Formule 1-coureur Max Verstappen viert dat hij de Grand Prix van Monaco heeft gewonnen. De 23-jarige Verstappen heeft 105 punten na vijf grands prix, Hamilton staat op 101 punten. Verstappen is de eerste Nederlander ooit die het WK-klassement in de Formule 1 aanvoert.
Foto Gonzalo Fuentes / AFP
Palestijnen zitten in een tent boven op het puin van huizen die door de Israëlische luchtaanvallen werden verwoest. Na elf dagen van vrijwel ononderbroken bombardementen en raketbeschietingen, houdt de wapenstilstand tussen Israël en de militante Hamasbeweging in de Gazastrook een week stand. In Gaza vielen volgens de Verenigde Naties 242 doden, onder wie 66 kinderen. Aan Israëlische kant vielen dertien doden, onder wie twee kinderen.
Foto Mohammed Abed / AFP
Een douanemedewerker controleert de bagage van de Ryanair Boeing 737-8AS (vlucht FR4978) op het vliegveld van het Wit-Russische Minsk. Het vliegtuig, dat op weg was naar het Litouwse Vilnius, werd zondag gedwongen te landen in Minsk, waarna de 26-jarige Wit-Russische oppositieactivist Roman Pratasevitsj en diens 23-jarige Russische vriendin Sofia Sapega werden opgepakt door de Wit-Russische autoriteiten.
Foto Onliner.by / AFP
Sri Lankanen brengen een wrakstuk van het vrachtschip MV X-Press Pearl aan land. Het schip staat voor de kust van Sri Lanka al dagen in brand. Aan boord bevinden zich containers met gevaarlijke stoffen zoals salpeterzuur, ethanol en andere cosmetische grondstoffen.
Foto Eranga Jayawardena / AP
Demonstranten in Bagdad protesteren tegen het geweld dat Irakese veiligheidstroepen toepassen tegen antiregeringsdemonstranten en -activisten.
Foto Thaier Al-Sudani / Reuters
Deze Spaanse ME’ers werden met verf bekogeld door demonstranten, die proberen te voorkomen dat Axel Altadill uit zijn huis wordt gezet in Barcelona. Altadill zou het appartement al sinds 2019 kraken.
Foto Joan Mateu / AP
Gianna Floyd, de dochter van George Floyd, loopt een deur uit van het Witte Huis. De familie Floyd heeft dinsdag, een jaar na de dood van George, het Amerikaanse Congres opgeroepen "mensen van kleur te beschermen" door een wetsvoorstel voor politiehervorming aan te nemen. Dat deed ze na een ontmoeting met president Joe Biden.
Foto Evan Vucci / AP
Inwoners van de Congolese stad Goma vluchten hun stad uit over gestolde lava. Zaterdag barstte de Nyiragongo-vulkaan uit en donderdag sloegen mensen opnieuw op de vlucht uit angst voor een nieuwe uitbarsting. De autoriteiten laten een deel van de stad evacueren.
Foto Moses Sawasawa / AFP
Rechters, advocaten en officieren bekijken de brokstukken van vlucht MH17, ter voorbereiding op de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak over het in 2014 neergehaalde passagiersvliegtuig.
Foto Piroschka van de Wouw / Reuters
Buspassagiers op weg naar een stemlocatie in Damascus, waar ze zullen stemmen voor de Syrische presidentsverkiezingen. Zoals verwacht heeft de Syrische president Bashar al-Assad de omstreden presidentsverkiezingen gewonnen. Assad zou ruim 95 procent van de stemmen hebben gekregen.
Foto Yamam al Shaar / Reuters
Journalisten kijken via een videoverbinding naar Kremlincriticus Aleksej Navalny tijdens een zitting in een rechtbank in het Russische Petushki. Navalny vertelde dat de Russische autoriteiten drie nieuwe aanklachten tegen hem voorbereiden.
Foto Dimitar Dilkoff / AFP
Donald Pols, directeur van Milieudefensie, juicht na een uitspraak van de rechtbank in de klimaatzaak tegen Royal Dutch Shell. Milieuorganisaties en particulieren menen dat Shell te weinig doet aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en aan het voorkomen van ernstige klimaatschade.
Foto Remko de Waal / ANP
Voetballers van de Spaanse club Villarreal vieren dat hun club Manchester United heeft verslagen na een spannende penaltyreeks. De club won daarmee de eerste Europese prijs in de clubgeschiedenis.
Foto Kacper Pempel / AFP