Recensie

Recensie Podcast

De wijze woorden van 70-plussers

Linsky gaat verder dan alleen hoogtepunten en dieptepunten uit het verleden bespreken. Juist de verhalen over nu en wat ze nog willen bereiken maken indruk.

Ik heb een zwak voor de wijze woorden van mensen die driekwart van het leven al hebben geleefd. En dat is precies waar deze serie over gaat. Max Linsky is een bekende Amerikaanse journalist en ook oprichter van Longform.org (een platform waar de beste longreads worden gepubliceerd).

In 70 over 70 spreekt hij bekende (o.a. Dionne Warwick en Madeleine Albright) en onbekende mensen ouder dan 70 jaar. Linsky gaat verder dan alleen hoogtepunten en dieptepunten uit het verleden bespreken. Juist de verhalen over nu en wat ze nog willen bereiken maken indruk.

Zo ben ik instant fan van de 88-jarige vrouw die regelmatig in een circustrapeze hangt (afl.3). Daar is ze op haar 78ste mee begonnen! „De eerste keer dat je boven staat, ben je bang. Maar telkens als je springt, leer je dat je veilig bent.” Tsja, waarom ook niet?