Podcast

Future Affairs
27 mei 2021
do - 27 mei 2021
Future Affairs
27 mei 2021
do - 27 mei 2021
Technologie is geen natuurkracht
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Technologie is geen natuurkracht

Digitalisering dendert over ons, en over de maatschappij, heen lijkt het soms. Maar is digitalisering wel zo onvermijdelijk? Bepalen we dat niet gewoon zélf? En zijn de enorme datacenters daarvoor in het landschap wel echt nodig? Techpionier Marleen Stikker onderzoekt vanuit welke ideeën technologie is ontwikkeld en of die ideeën nog wel aansluiten op wat we willen. Zij ziet hoe een democratischer en rechtvaardiger internet aan het opborrelen is, en veel op zijn kop kan zetten de komende jaren.

Vul hier het podcastonderzoek in: nrc.nl/podcastonderzoek

Abonneer je hier op de Future Affairs nieuwsbrief: nrc.nl/futureaffairs

Gast:
Marleen Stikker
Presentatie:
Jessica van der Schalk & Wouter van Noort
Productie:
Ruben Pest
Montage:
Yeppe van Kesteren