Thuiskok

Tokhme banjanromi

Dit is een traditioneel Afghaans eierontbijt, maar u kunt dit ook prima als lunch of een snel avondgerecht serveren. Lekker pittig door de chilipoeder. Als u daar niet tegen kunt, kunt u het vervangen door paprikapoeder. In Afghanistan eten ze het met vers platbrood en drinken ze er in de ochtend thee met melk bij.

Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de ui en knoflook 5 minuten tot ze zacht en gebruind zijn. Voeg de tomaten en chilipeper toe en bak het geheel onder af en toe roeren tot de plakken tomaat zacht maar nog wel heel zijn. Voeg het zout naar smaak toe en meng alles goed. Breek de eieren boven een kom en giet het eiermengsel gelijkmatig over de groenten in de pan. Breek de dooiers, als je dat liever hebt, en leg het deksel op de pan. Zet het vuur lager en bak de eieren langzaam in 5 tot 10 minuten mediumzacht tot ze naar wens zijn; schud de pan af en toe om te voorkomen dat ze blijven plakken. Bestrooi alles tot slot met het chilipoeder, de peper en koriander naar smaak. Serveer dit gerecht warm – rechtstreeks uit de pan.