Privacy

‘Just Eat Takeaway overtreedt databeschermingswet AVG’

Een dochter van het Nederlandse maaltijdbezorgconcern Just Eat Takeaway, het Duitse Lieferando, overtreedt de databeschermingswet AVG op uitgebreide schaal. Dat concludeert een toezichthouder van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Die heeft de zaak bij de Autoriteit Persoonsgegevens in Den Haag neergelegd. Dit blijkt uit onderzoek van de Bayerische Rundfunk. De vaste bezorgers van Lieferando worden bij elke levering via een app nauwgezet gevolgd en deze gegevens worden soms jarenlang bewaard. Just Eat Takeaway zet de app in veel landen in, ook in Nederland. De toezichthouder heeft de zaak onderzocht en komt tot de conclusie dat er sprake is van een zware overtreding van de AVG. Dat zou volgens deze toezichthouder moeten leiden tot een boete van meer dan 10 miljoen euro. (NRC)