Holland Festival gaat door als testevenement

Cultuur en corona Lang was het onduidelijk of de 74e editie van het internationale Holland Festival dit jaar door zou gaan. Maandag kwam het antwoord: ja, maar onder voorwaarden.

Het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland, het Holland Festival, heeft toestemming om vanaf 3 juni van start te gaan. Dat maakte de organisatie van het festival maandag bekend. Er zijn 23 voorstellingen tijdens deze 74e editie. Het geteste publiek wordt ontvangen op anderhalve meter afstand. Ook volledig gevaccineerde kaartkopers moeten een sneltest doen bij een van de ‘testen voor toegang-locaties’. Voor deelnemende zalen als Carré en Nationale Opera en Ballet betekent dat circa 400 toeschouwers in plaats van 1600/1700 man. In het Muziekgebouw en ITA kunnen rond de 200 mensen komen. De kaartverkoop van het festival gaat op 26 mei om 14 uur van start.

Niet geheel ontoepasselijk is het thema dit jaar: wat maakt de mens? Daarbij gaat het niet alleen om vragen hoe de mens door de wereld en zijn omgeving wordt beïnvloed, maar ook hoe de mens zelf die wereld beïnvloedt.