Donaties aan Giro555 voor buitenlandse coronahulp verdrievoudigd

Een Indiase zorgmedewerker neemt een coronatest af bij een kind.
Een Indiase zorgmedewerker neemt een coronatest af bij een kind. Foto Anupam Nath/AP

Het bedrag dat is opgehaald met de inzamelingsactie ‘Samen tegen corona’ van Giro555 is de afgelopen week verdrievoudigd. De teller staat op ruim 3 miljoen euro, tegenover ruim 1 miljoen euro aan het begin van de week. Dat heeft Giro555 zondag bekendgemaakt. Het opgehaalde geld is bedoeld voor coronazorg en vaccinatiecampagnes in armere landen, zoals het zwaar getroffen India en Nepal.

De organisatie zegt „heel blij” te zijn met de toegenomen steun voor de inzamelingsactie. Eerder deze week viel het tot dan toe gedoneerde bedrag tegen; maandag was na vijf inzameldagen ‘slechts’ ruim 1 miljoen euro opgehaald. Volgens actievoorzitter Suzanne Laszlo is het in de afgelopen vijf jaar niet voorgekomen dat een Giro555-actie na vijf dagen zo weinig geld had opgeleverd.

„We zien dat mensen hun zorgbonus doneren, we zien mensen die het zelf ook moeilijk hebben nu tóch iets bijdragen”, aldus Laszlo. „Dat is hartverwarmend en ook dringend noodzakelijk. Alleen als we zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen wereldwijd kunnen vaccineren, en zeker de meest kwetsbaren, krijgen we als wereldgemeenschap corona onder controle.”

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Meer coronapatiënten op de IC, daling op verpleegafdelingen